Wat is jouw Blikvanger?

Ga naar beneden

Wat is jouw Blikvanger?

Bericht van Chap op di dec 14 2010, 02:50

We nodigen u uit om mee te doen met onze nieuwe enquete
De vorige enquête van Schrijverspunt onder haar bezoekers geeft aan dat meer dan 60% van de stemmers een boek van een minder bekende schrijver koopt. 15% van de stemmers geeft zelfs aan regelmatig een boek te kopen van schrijvers zoals te vinden op Schrijverspunt en Lezerspunt. Slechts 7 % van de deelnemers geeft duidelijk aan geen boek van een minder bekende schrijver te kopen. Schrijverspunt wil niet suggereren dat de enquête representatief is maar is wel van mening dat het duidelijk maakt dat er een groep lezers bestaat die serieus belangstelling heeft voor minder bekende schrijvers. Een mooie kans voor de debuterende en minder bekende schrijver!


Natuurlijk wil je als schrijver dat lezers juist jouw boek kiezen, dus moet je zorgen dat het in postieve zin opvalt. Wij zijn van mening dat schrijvers zich onvoldoende bewust zijn van de verkoopkracht van de buitenkant van een boek. We hebben het dan over een passende aantrekkelijke cover, een aansprekende titel en een informatieve en prikkelende flaptekst. Eigenlijk vreemd dat deze kans om een boek net wat meer bijzonder te maken wordt vergeten, terwijl in een boekwinkel de keuze van een gemiddelde koper toch in eerste instantie bepaald wordt door de titel en cover van een boek. Die zorgen ervoor dat het boek wordt opgepakt, doorgebladerd en de flaptekst gelezen. Pas dan maakt de lezer een keus of hij of zij het boek wil kopen.


Voor Schrijverspunt een reden om dat eens verder te onderzoeken. We laten u een aantal willekeurige boeken zien. We vragen u deze eens goed te bekijken. Als de cover en titel van een boek uw belangstelling wekken ( uw blik vangen), kunt u doorklikken op de titel om de flaptekst van het boek te lezen. Wij zijn erg benieuwd, welke van de getoonde boeken u het meest aantrekkelijk vindt en mogelijk zou willen kopen. U kunt uw keuze duidelijk maken door op het nummer van het betreffende boek te stemmen. Uw stem is anoniem. Voor alle duidelijkheid: door te stemmen spreekt u alleen uw voorkeur uit; u koopt daarmee het betreffende boek niet. We stellen uw stem erg op prijs en hopen daarmee meer inzicht te krijgen in de voorkeuren van lezers. Heeft u daarnaast nog de behoefte om uw stem toe te lichten, dan kan dat door ons een e-mail te sturen. De getoonde boeken zijn afkomstig uit verschillende genres en we zullen het overzicht regelmatig aanpassen.


Klik hier om de boeken te bekijken en uw stem uit te brengen
avatar
Chap
Schrijverspunt
Schrijverspunt

Man
Registratie datum : 19-08-09

Profiel bekijken http://www.schrijverspunt.nl/

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Wat is jouw Blikvanger?

Bericht van Chap op za feb 26 2011, 01:29

Ondertussen alweer een 2e ronde. Klik hier
avatar
Chap
Schrijverspunt
Schrijverspunt

Man
Registratie datum : 19-08-09

Profiel bekijken http://www.schrijverspunt.nl/

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum